Klachten en/of op en aanmerkingen

Pure&Loved vindt het heel belangrijk dat haar klanten uitermate tevreden zijn. Wanneer u eventuele klachten en/of op en aanmerkingen over de producten of diensten van Pure&Loved heeft, laat het ons dan direct weten.

U kunt dit per e-mail aan ons doorgeven via info@pureandloved.com. Binnen 5 dagen krijgt u een reactie van ons en zullen wij ons uiterste best doen om het eventuele probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. Wij streven ernaar om onze diensten continu te blijven optimaliseren voor de tevredenheid van onze klant.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.